West Betuwe ‘Vlog your village’ wedstrijd van start

Vandaag gaat de West Betuwe ‘Vlog your village’ wedstrijd van start. Wij dagen de jongeren uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal uit een vlog over hun dorp te maken. Zij kunnen hier een mooi geldbedrag mee winnen.

Harry de Vries, burgemeester van Neerijnen legt uit: “Op 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente West Betuwe een feit. Op weg daar naartoe stellen we met de samenleving een agenda voor de toekomst op. Deze vlogwedstrijd is hier een onderdeel van. We willen zien wat jongeren bezig houdt in hun dorp. Waar zijn ze trots op? Wat is er te doen? Wat kan beter? Dit mogen ze laten zien in een vlog.”

Vlog van BENR
Om de jongeren enthousiast te maken voor deze vlogwedstrijd hebben we een bekend vloggersduo ingeschakeld. Bart Maessen en Robin Zomer vormen het duo BENR. In hun wekelijkse ‘Maandag Moeilijkheden’ vlog van maandag 26 februari gaat het over de West Betuwe ‘Vlog your village’ wedstrijd. Ze hebben middelbare school de Lingeborgh Geldermalsen bezocht en zijn daar in gesprek gegaan met jongeren. Bekijk hun vlog op de website www.vlogyourvillage.nl.

Prijsuitreiking
Jongeren mogen alleen of in een groepje van maximaal vijf personen een vlog maken van 30 tot 180 seconden. Ze kunnen deze tot 25 maart insturen naar wedstrijd@vlogyourvillage.nl. Wij gaan samen met de jongens van BENR alle vlogs bekijken. De beste vloggers nodigen wij uit voor de prijsuitreiking op het festival Festivate op zaterdag 7 april. De grote winnaar van Vlog Your Village wint € 250. De jongeren kunnen in hun vlog van alles laten zien. Natuurlijk zijn er wel wat spelregels. Die staan op de website www.vlogyourvillage.nl.

Bidbook
Op weg naar de fusie stellen we met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een agenda voor de toekomst op. Hoe denken zij over hun leefomgeving en over de nieuwe gemeente? Alle input verwerken we in een Bidbook dat we eind 2018 aan de huidige gemeenteraden aanbieden. Dit Bidbook dient als een leidraad voor de nieuwe gemeenteraad van West Betuwe. Zo zien onze 26 kernen er uit en zo denken de inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties erover.