Werk en bijstandsuitkering

U kunt bij Werkzaak Rivierenland terecht als u (tijdelijk) een bijstandsuitkering nodig heeft. Niet iedereen komt in aanmerking voor extra inkomensondersteuning. Er gelden wel voorwaarden.

Alle informatie over werk en inkomensondersteuning vindt u op de website van Werkzaak Rivierenland. Of bel met het algemene nummer 088 9375 000 (WERK 000). Ze zijn bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur (van maandag tot en met vrijdag).

Gesprekken met Werkzaak Rivierenland ook op het gemeentehuis Geldermalsen

Vanaf januari 2018 is het voor inwoners van Geldermalsen mogelijk om de eerste gesprekken met Werkzaak op het gemeentehuis van gemeente Geldermalsen te voeren. Het gaat om het intakegesprek voor de aanvraag van een bijstandsuitkering en het eerste gesprek met de werkcoach.

Voor deze gesprekken hoeft de werkzoekende niet meer naar Tiel. De vervolggesprekken en de workshops blijven in Tiel plaats vinden. Het intakegesprek is op afspraak, hiervoor maakt de werkzoekende eerst telefonisch een afspraak met Werkzaak.

Samenwerking verbeteren

Gemeente Geldermalsen en Werkzaak streven er samen naar om de dienstverlening te verbeteren. De Werkzaak-medewerkers die de intakegesprekken voeren zijn twee dagen per week aanwezig zijn op het gemeentehuis. Dit bevordert de samenwerking met het Kernteam en de afdeling Schuldhulpverlening.