Duurzaamheidslening

Alle huiseigenaren en huurders van een bestaande woning in de gemeenten Neerijnen, Lingewaal en Geldermalsen kunnen vanaf 5 maart 2018 een duurzaamheidslening aanvragen. Wilt u energie besparen en comfortabeler wonen? Met deze lening kunt u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen treffen aan uw huis. Een deel van de lening kunt u ook besteden aan maatregelen voor het levensloopbestendiger maken van uw woning.

Energie besparen en comfortabel wonen

U kunt met deze lening bijvoorbeeld de aankoop van een energiezuinige verwarmingsinstallatie of zonnepanelen financieren, maar ook vloerisolatie, dakisolatie, muurisolatie en HR++ glas. Hierdoor daalt uw energierekening en stijgt de waarde van uw woning. Bovendien woont u warm en comfortabel in een goed geïsoleerd huis. Voor huurders kan het aantrekkelijk zijn om zonnepanelen aan te schaffen om energiekosten te besparen.

Levensloopbestendige aanpassingen

Naast duurzaamheidsmaatregelen kunt u tot 20% van het leenbedrag ook maatregelen financieren om langer zelfstandig thuis te wonen. U kunt hierbij denken aan aanpassing van de badkamer, de aanleg van een slaapkamer beneden of een persoonsalarm.

Aanvraag en meer informatie

Weet u niet precies welke maatregelen voor uw situatie het beste passen? Voor advies kunt u terecht bij ons Energieloket: https://www.hetnieuwewonenrivierenland.nl/.

Elke woningeigenaar of huurder in Geldermalsen kan vanaf 5 maart de Duurzaamheidslening aanvragen. De lening is bedoeld voor het financieren van energiebesparende en levensloopbestendige maatregelen aan de woning. De Duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. U kunt de Duurzaamheidslening vanaf 5 maart 2018 aanvragen via de website van de Svn: www.svn.nl/leningen/Geldermalsen/Duurzaamheidslening