Energieneutraal2030

De ambitie van de gemeente Geldermalsen is om in 2030 energieneutraal te zijn. Een forse ambitie die wij niet alleen willen en kunnen bereiken. Graag gaan wij in de komende periode samen met 11duurzaam, woningcorporatie, het onderwijs en het bedrijfsleven aan de slag om met concrete uitvoeringsplannen deze ambitie te bereiken.
In het uitvoeringsplan duurzaamheidsvisie staan verschillende acties en voornemens. Doel is dat we in de gemeente Geldermalsen en straks ook in de nieuwe gemeente West Betuwe als inwoner, bedrijf en gemeente voor 100% in onze eigen energiebehoefte voorzien.

Enkele acties zijn; gratis advies om uw huis te verduurzamen, milieu en natuureducatie op scholen, korting voor duurzame energie-initiatieven, stimulerende maatregelen voor bedrijven om energie te besparen, gasloze nieuwbouw en meer faciliteiten voor de fietser.

Thema’s

In het uitvoeringsplan Duurzaamheidsvisie staan de acties rond vijf thema’s beschreven. Deze thema’s zijn: Energie, Bedrijven, Wonen en leven, Mobiliteit en Duurzaam gedrag.

Nieuwsberichten