Kies naam nieuwe gemeente

De GNL-gemeenten willen de inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de fusie. U heeft een belangrijke stem bij het bepalen van de naam voor de nieuwe gemeente. Wij nodigen alle inwoners, dus jong en oud, van harte uit om mee te doen. U kunt tot en met zaterdag 18 februari namen indienen.

Huidige namen

Het is mogelijk om meerdere namen in te dienen. Licht uw keuze toe met een korte motivatie. Wij willen uw inbreng en creativiteit zo min mogelijk belemmeren met allerlei voorwaarden. Toch is er één uitzondering: de huidige namen van de drie gemeenten zijn uitgesloten.

Hoe indienen

U kunt uw suggesties voor de nieuwe naam via diverse kanalen indienen:

Let op: indienen kan tot en met zaterdag 18 februari.

Naamgevingscommissie

Er zijn negen inwoners benaderd (uit elke gemeente drie) en een onafhankelijk voorzitter om deel te nemen aan de naamgevingscommissie. Zij  hebben specifieke kennis op het gebied van toerisme, cultuur, historie, bedrijfsleven dan wel jeugd. De commissie gaat uit alle inzendingen drie mogelijke namen selecteren, die zij in april presenteert.

Eén stem

Daarna is de keuze weer aan u. Alle inwoners vanaf 12 jaar mogen gedurende twee weken één stem uitbrengen. Meer informatie hierover volgt in april. De drie gemeenteraden besluiten in mei op basis van de uitslag welke naam de nieuwe gemeente krijgt.

Meer informatie over de fusie en het kiezen van de nieuwe naam vindt u op deze website. U kunt ons ook volgen via:

- facebook: www.facebook.com/fusiegnl
- twitter: @FusieGNL