Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Digitale balie

Paspoort / Identiteitskaart/rijbewijs verloren

Het kan gebeuren dat uw paspoort of identiteitskaart gestolen wordt of dat u het kwijtraakt. Voorkom fraude of misbruik.

Let op

Haal altijd als allereerste bij gemeente Geldermalsen een vermissingsverklaring voor uw paspoort/identiteitskaart en/of rijbewijs. Met de vermissingsverklaring gaat u naar de politie en laat u een procesverbaal  maken.

Is uw paspoort gestolen en moet u de volgende dag op reis? Een nieuw paspoort aanvragen kost zeker 24 uur. Misschien komt u in aanmerking voor een nooddocument van de Koninklijke Marechaussee. 

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt in het buitenland? Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs daarvan. Vraag ook een nieuw of tijdelijk reisdocument aan bij een Nederlandse ambassade of consulaat. Haal bij terugkomst als allereerste een vermissingsverklaring bij gemeente Geldermalsen en doe daarna aangifte bij de Nederlandse politie.

Lees alle tabbladen voor volledige informatie.

Reisdocumenten die als vermist zijn opgegeven bij de gemeente, kunnen niet meer worden gebruikt. Ook niet als u deze later terugvindt. U bent dan wel verplicht om uw oude teruggevonden paspoort of identiteitskaart in te leveren bij de gemeente.

Termijn

Houd rekening met een langere aanvraagprocedure.

Aanpak

Vraag aan de Nederlandse politie een gewaarmerkte kopie van het proces-verbaal. Dit heeft u nodig om een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

Direct aanvragen

Postbus 112, 4190 CC
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
(0345) 58 66 11 

info@geldermalsen.nl

Melding openbare ruimte

Openingstijden 

Afspraak maken

Routebeschrijving

Facebook

Twitter

Gemeente Geldermalsen gebruikt voor analyse van het webbezoek en betere dienstverlening Cookies.

Proclaimer 

 

Uitgelicht


Zoeken